Home > Recepten > Aardbeien sandwich met banaan en pinda's

Ingrediënten

  • 2 el ongezouten pinda's
  • 8 aardbeien
  • 1 banaan
  • 2,5 druppels citroensap
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 25 gram Becel met kokosolie & amandelolie om te smeren
  • 2 tl (klaver) honing

Variaties: Bestrooi het fruit ook eens met gehakte munt- of citroenmelisseblaadjes. Vervang de pinda’s eens door geroosterde amandelen.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor aardbeien sandwich met banaan en pinda's

  1. Hak de pinda’s grof. Maak de aardbeien schoon, halveer de kleine en snijd de grote in vieren. Pel en snijd de banaan in plakjes. Schep de aardbeien met de banaan en citroensap naar smaak voorzichtig door elkaar.
  2. Bestrijk de sneetjes brood met Becel met kokosolie & amandelolie. Bestrooi 2 sneetjes brood met de helft van de pinda’s en schep er het aardbeienmengsel op. Bedruppel met de honing en strooi de rest van de pinda’s erover. Dek af met de rest van de sneetje brood.

Smakelijk!