Home > Recepten > Aardperen met winterwortel, paprika en hamlapjes uit de oven

Ingrediënten

  • 650 g aardperen
  • 200 g winterwortel
  • 2 groene paprika's
  • 3 teentjes knoflook
  • 30 g gemengde groene kruiden (bijv. tijm, rozemarijn en salie)
  • 3 el Becel Light (vloeibaar) (30 g)
  • 180 g hamlappen
  • Extra nodig: braadslede of lage ovenschaal

Variaties: Als je aardperen met winterwortel, paprika en hamlapjes gaat roosteren neem dan wat extra hamlapjes, snijd ze in kleinere stukjes en rijg ze aan een stokje. Wrijf de hamlapjes in met Becel, kruid ze en gril ze vervolgens.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor aardperen met winterwortel, paprika en hamlapjes uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardperen en winterwortel en snijd ze in stukken. Snijd de paprika’s in grote stukken. Pel en snijd de teentjes knoflook elk in vieren. Hak de kruiden grof.
  2. Meng de aardpeer en de rest van de groenten in de braadslede met 2 el Becel Light, driekwart van de kruiden, de knoflook en vers gemalen peper naar smaak. Laat de groenten in de hete oven in ca. 1 uur gaar worden.
  3. Snijd ondertussen het vlees in tweeën en wrijf het in met de rest van de Becel, kruiden en vers gemalen peper naar smaak. Na 40 minuten in de oven leg je het vlees erop en laat je het nog 20 minuten in de oven staan.
  4. Verdeel het vlees met de aardperen en groenten over 2 grote borden.

Smakelijk!