Home > Recepten > Acai en banaan ovenschoteltjes met kaneel en yoghurt

Ingrediënten

  • 1 kleine banaan
  • 2 tl citroensap
  • 1 el Becel Light (vloeibaar) (10 g)
  • 2 tl acai poeder
  • 0,5 volkoren beschuit
  • 0,5 tl donkere basterdsuiker
  • 0,5 tl kaneelpoeder
  • 75 g yoghurt 0% vet
  • Extra nodig: 2 kleine lage ovenvaste schaaltjes of 1 grotere ingevet met Becel

Variaties: Vervang de banaan bij deze heerlijke acaï en banaan ovenschoteltjes met kaneel en yoghurt eens door kaki.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor acai en banaan ovenschoteltjes met kaneel en yoghurt

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Pel en snijd de banaan in plakjes. Meng ze met het citroensap, 5 g Becel Light en het acaipoeder. Verdeel gelijkmatig over de ovenschaaltjes.
  2. Verkruimel de beschuit en meng het met de basterdsuiker en kaneel. Bedruppel met 5 g Becel light. Strooi het mengsel over de banaan. Zet de schaaltjes in de oven en bak 10 tot 15 minuten. Geef de yoghurt erbij.

Smakelijk!