Home > Recepten > Acai-runderlapjes, worteltjes, venkel, abrikozen en zilvervliesrijst

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 8 takjes tijm
  • 200 g magere runderlappen
  • 3 el Becel Vlees & Jus (vloeibaar) (30 g)
  • 150 g jonge wortelen
  • 2 tl acai poeder
  • 200 g venkel (met groen)
  • 50 g gewelde abrikozen
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 1 tl mosterd

Variaties: Bij deze heerlijke acai-runderlapjes, worteltjes, venkel, abrikozen en zilvervliesrijst is het erg lekker om de rijst te vervangen door aardappelpuree.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor acai-runderlapjes, worteltjes, venkel, abrikozen en zilvervliesrijst

  1. Pel en snijd de uien in partjes. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Verwarm de helft van de Becel Vlees & Jus in een diep braadpannetje. Bestrooi de magere runderlapjes met driekwart van de tijm en royaal met peper. Bak ze met de uien en tijm in de Becel om en om op een matig vuur een beetje bruin. Voeg net genoeg heet water toe om de runderlapjes onder te zetten. Roer het acaipoeder erdoor. Breng tegen de kook aan. Leg het deksel half op de pan en stoof de lapjes in ca. 2 en een half uur op het allerlaagste pitje gaar.
  2. Maak ondertussen de worteltjes schoon. Snijd de venkel in partjes (houd het fijne groen apart). Voeg de worteltjes, venkelpartjes en abrikozen - als het vlees 2 uur heeft gestoofd - aan de pan toe en laat ze het laatste half uur mee garen.
  3. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Roer de mosterd door het stoofvocht. Verdeel de zilvervliesrijst over 2 borden. Schep het vlees met de groenten en abrikozen erbij. Strooi het venkelgroen erover.

Smakelijk!