Home > Recepten > Avocado sandwich met kerstomaatjes, ui en citroen

Ingrediënten

  • 1 (biologische) citroen
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 rijpe avocado
  • 1 kleine ui of lente-ui
  • 5 takjes dille en/of bieslook
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 25 g Becel Biologisch

Variaties: Deze avocado sandwich met kerstomaatjes, ui en citroen krijgt een lekkere bite als je gehakte walnoten of amandelen aan het avocadomengsel toevoegt. Vervang de dille en/of het bieslook door andere verse groene kruiden.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor avocado sandwich met kerstomaatjes, ui en citroen

  1. Rasp de helft van de gele schil van de schoongeboende citroen eraf. Snijd 2 plakjes uit de citroen. Snijd de kerstomaatjes in vieren. Snijd de avocado in vieren, wip de pit eruit en trek de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Druppel er een beetje citroensap over (uit de halve citroen) en schep het erdoor. Pel de ui (dit is niet nodig als je een lente-uitje gebruikt) en hak of snijd hem fijn. Hak de dille en/of knip het bieslook fijn.
  2. Schep de tomaatjes met de avocado, de ui, de citroenrasp en de dille of het bieslook door elkaar. Breng op smaak met grof gemalen peper en nog wat citroensap.
  3. Bestrijk de sneetjes brood met de Becel Biologisch en verdeel het avocadomengsel over 2 sneetjes brood. Leg de rest van de sneetjes brood erop.

Smakelijk!