Home > Recepten > Banaan en bosbessen cake

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 100 g bruine suiker
  • 165 g volkoren bloem
  • 1 el amandelmeel
  • 1 snufje zout
  • 1 tl bakpoeder (ca. 8 g)
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 ei
  • 125 ml halfvolle melk
  • 100 g bosbessen (vers of diepvries)
  • 50 g Becel met walnootolie voor koken, bakken en roerbakken

Bereidingswijze (voor 16 porties)

voor banaan en bosbessen cake

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Pel en pureer de banaan met een vork of een staafmixer.
  3. Doe de Becel met walnootolie en de suiker in een grote kom en klop het met mixer voor 2-3 minuten. Meng de bloem, amandelmeel, het bakpoeder, een snufje zout, het kaneel, de gepureerde banaan, de eieren en de melk. Klop het met de mixer voor ca. 3 minuten tot een glad beslag. Roer de bosbessen hierdoorheen.
  4. Verdeel het beslag (met 2 el) evenredig in de muffinvormpjes in de muffinvorm.
  5. Bak het in de voorverwarmde oven voor 20-30 minuten tot de muffins goudbruin van kleur zijn, en de bovenkant hard is.
  6. Laat ze een paar minuten afkoelen. Serveer warm of koud.

Smakelijk!

Tip: Gebruik een ingevette muffinvorm voor 16 kleine muffins.