Home > Recepten > Blauwe bessen muffins met citroen

Ingrediënten

  • 60 g Becel Gold bakken, braden en koken (pakje)
  • 45 g suiker
  • 100 g tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 35 g hüttenkäse
  • 2 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 75 g blauwe bessen
  • extra nodig muffinvorm met 12 kleine holletjes bekleed met kleine stukjes bakpapier of met kleine papieren muffinvormpjes

Variaties: Vervang het citroenrasp en het –sap eens door sinaasappelrasp en –sap. Ook met frambozen zijn deze muffins heel erg lekker. Het meel kan ook ongezeefd gebruikt worden.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor blauwe bessen muffins met citroen

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Smelt de Becel Gold, roer de margarine met de suiker in een ruime kom door elkaar en klop met een mixer met gardes totdat de suiker in opgelost. Zeef het meel boven de kom en voeg het ei, de hüttenkäse, de citroenrasp en het sap toe en mix alles in enkele minuten tot een dik beslag. Spatel de blauwe bessen erdoor.
  3. Vul elk holletje van de muffinvorm voor ¾ deel met het beslag. Bak de muffins in het midden van de voorverwarmde oven in 25-30 minuten lichtbruin en gaar. Serveer warm of afgekoeld. De herkomst van onze Becel producten bevindt zich op het boerenland, lees hier meer!

Smakelijk!

Tip: Van deze hoeveelheid beslag kunt u ook 6-8 grote muffins bakken. De baktijd is dan wat langer.