Home > Recepten > Boekweit pannenkoeken

Ingrediënten

  • 1 groot ei
  • 150 g boekweitmeel
  • 3 g bakpoeder
  • 2 g baksoda
  • 1 tl kaneel
  • 1 el zonnebloemolie
  • 30 g blauwe bessen
  • 20 g kokos snippers
  • 325 ml Becel 100% plantaardige Vanille-Sojadrink

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor boekweit pannenkoeken

  1. Klop het ei samen met de Becel Vanille Soja drink.
  2. Voeg het boekweitmeel, de kaneel, het bakpoeder en de baksoda toe en klop vluchtig.
  3. Laat het mengsel voor tenminste 30 min rusten (je kunt het beslag ook de avond van te voren maken en het de gehele nacht laten rusten)
  4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de kokossnippers. Eenmaal geroosterd houd deze apart
  5. Zet de pan terug op het vuur en verhit met een klein beetje olie
  6. Schenk een klein beetje van het pannenkoeken beslag in de koekenpan en bak voor 2-3 min aan een kant
  7. Draai de pannenkoek om en bak nogmaals 2 min.
  8. Haal de pannenkoek uit de pan en leg op een bord. Ga door met het bakken van de pannenkoeken tot het beslag op is.
  9. Serveer de pannenkoeken met blauwe bessen en de geroosterde kokosnootsnippers

Smakelijk!

Tip: TIP: Bedruip de pannenkoeken met ahornsiroop of honing voor verwennerij in het weekend.