Home > Recepten > Broccoli en kipcurry uit de wok met quinoa

Ingrediënten

  • 150 g quinoa
  • 300 g broccoli
  • 1 bosje lente-uien
  • 150 g kipfilet
  • 0,25 rode peper
  • 50 g verse gemberwortel
  • 3 teentjes knoflook
  • 15 g verse koriander
  • 0,5 el Thaise vissaus (nampla) of zoutarme sojasaus
  • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
  • extra nodig: staafmixer met bekertje of vijzel

Variaties: Bij dit heerlijke recept broccoli curry en kipcurry wokken op z’n Thais met quinoa is het erg lekker om het sap van 0,5 limoen en de geraspte schil van de limoen toe te voegen.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor broccoli en kipcurry uit de wok met quinoa

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en laten uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en de steel in dunne plakken. Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Snijd de kipfilet in heel kleine stukjes.
  3. Verwijder de pitjes van de rode peper. Schil de gemberwortel. Pel de knoflook. Hak de koriander in de beker van de staafmixer of met een mes fijn. Schep 3 el koriander in een schaaltje en houd apart. Meng de rode peper, de gemberwortel, knoflook, ¼ van de lente-uitjes, 1/2 tl vers gemalen peper en nampla (of sojasaus) met de rest van de koriander in de beker van de staafmixer of vijzel en maal of wrijf tot een fijne currypasta.
  4. Verwarm de Becel Original in een wok en roerbak de broccoli met de kip 4 minuten. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg een half kopje heet water toe en verwarm nog 1 minuut. Schep de rest van de lente-uitjes en koriander erdoor.
  5. Verdeel de quinoa over 2 diepe borden en schep de gewokte broccoli- en kipcurry erbij.

Smakelijk!