Home > Recepten > Broccolisoep met verse pestotopping en volkorentoast

Ingrediënten

  • 200 g broccoli
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,75 tl kruidenbouillonpoeder
  • 10 g basilicum
  • 1 el pijnboompitten
  • 0,75 tl geraspte parmezaanse kaas
  • 30 g Becel Gold (kuipje)
  • 4 volkoren boterhammen
  • extra nodig: staafmixer met beker of staafmixer zonder beker en vijzel

Variaties: Vervang voor een smakelijke variatie van deze broccolisoep met verse pestotopping en volkorentoast de broccoli door bleekselderij of prei.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor broccolisoep met verse pestotopping en volkorentoast

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine stukjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Breng de broccoli met de sjalot, de knoflook, 350 ml heet water en het bouillonpoeder in een diepe pan aan de kook en kook op een matig vuur ca. 8 minuten tot de broccoli zacht is.
  2. Haal ondertussen een paar mooie blaadjes van de basilicumtakjes en houdt ze apart. Maal of wrijf de rest van de basilicum (met steeltjes) met de pijnboompitjes in de beker van de staafmixer of vijzel tot een pasta. Roer de geraspte Parmezaanse kaas, de Becel Gold en versgemalen peper naar smaak erdoor.
  3. Pureer de broccolisoep en voeg naar smaak vers gemalen peper toe. Rooster het brood. Verdeel de soep over 2 kommen. Schep de pestotopping erop en strooi de achtergehouden blaadjes basilicum erover. Geef de toast erbij.

Smakelijk!