Home > Recepten > Broodje met plantaardige kruidenspread

Ingrediënten

  • 2 el tropische olie (kokosolie of palmolie)
  • 3 el vloeibare plantaardige olie (bijv. Becel Olie Blend Classic)
  • 0,25 tl mosterdpoeder
  • 1 tl wortelsap
  • Een paar druppels citroensap
  • 1 meergranen stokbrood
  • 1 pluk van takjes bieslook (gehakt)
  • 1 pluk van takjes peterselie (gehakt)
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 tl citroensap
  • snufje zout naar smaak
  • snufje peper naar smaak

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor broodje met plantaardige kruidenspread

  1. Doe 2 eetlepels tropische olie (hard bij kamertemperatuur) in een metalen komen en laat dit smelten boven een pan met heet water (au bain-marie).
  2. Vul een grote kom met ijswater. Gewoon koud water aanvullen met ijsblokjes. Het is belangrijk dat het water goed koud is, doe er daarom ook flink wat ijsblokjes in.
  3. Doe 3 eetlepels vloeibare plantaardige olie in een kleine kom en zet deze kom direct op het ijswater. Zorg dat er geen tot weinig water in de olie loopt. Begin direct met roeren.
  4. Voeg het wortelsap en ¼ theelepel mosterdpoeder toe. Blijf roeren tot een egale crème ontstaan. Voeg de 2 gesmolten eetlepels tropische olie toe aan de gekoelde plantaardige oliën en roer tot de spread de juiste substantie krijgt.
  5. Zorg dat de zelfgemaakte spread op kamertemperatuur is. Mix de ingrediënten voor de kruiden tezamen met de spread heel zorgvuldig met een vork.
  6. De kruidenspread kun je in een kuipje doen, of eventueel in een stuk plastic rollen in de vorm van een worst. Laat de spread weer koelen in de koelkast.
  7. Serveer het met gesneden stokbrood en smeer een plakje naar wens op de broodjes!

Smakelijk!