Home > Recepten > Cake met kokos en frambozenjam

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 18 porties)

voor cake met kokos en frambozenjam

  1. Warm de melk op in een klein pannetje tot deze lauwwarm is. Zeef de gist in een kleine kom en roer deze met suiker en wat melk glad.
  2. Doe het meel in een kom. Voeg de Becel met amandelolie & kokosolie, de resterende melk en de gist toe en meng alles met de mixer tot een glad geheel. Leg het gistdeeg toegedekt voor ca. 1 uur op een warme plek.
  3. Kneed het deeg nog een keer met de handen en rol deze uit op een oppervlak dat licht bedekt is met meel. Meng de kokossnippers met Becel met amandelolie & kokosolie en verspreid deze over het deeg. Bestrooi het geheel met suiker. Snijd het deeg in 6 stuks (ca. 8 cm breed). Verdeel de frambozenjam over de deegstroken.
  4. Plaats 3 stroken aan weerszijden en plaats de bovenste deegstrook met de kant van de kokoszijde omlaag. Alles bij elkaar ontstaan 2 deegstapels. Snijd elke deegstapel wederom in 6 stuks (ca. 8 cm breed). Leg de deegstukken in een ingevette bakvorm (ongeveer 30 cm lang). Plaats hiervoor de bakvorm verticaal met de korte zijde naar beneden. Zet de bakvorm weer horizontaal neer en laat het deeg nog eenmaal ca. 30 minuten bedekt staan.
  5. Bak het geheel in een voorverwarmde bakoven op 175 ° C (heteluchtoven 150 ° C) gedurende ca. 35 minuten. Dek het voor de laatste 10 minuten met bakpapier af. Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen voor ca. 10 minuten. Laat het geheel uit de vorm vallen en laat het vervolgens verder afkoelen.

Smakelijk!