Home > Recepten > Couscous met gestoofde groenten, gedroogde vruchten en kip

Ingrediënten

  • 75 g tutti frutti (gedroogde zuidvruchten)
  • 150 g winterwortel
  • 150 g spitskool
  • 1 ui
  • 150 g kipfilet
  • 3 el Becel met een vleugje olijfolie (30 g)
  • 0,5 el marokkaanse kruiden
  • 0,5 el kippenbouillonblokje
  • 150 g couscous
  • 15 g verse koriander

Variaties: Vervang de Marokkaanse kruiden bij deze couscous met gestoofde groenten, gedroogde vruchten en kip eens voor kerriepoeder of shoarmakruiden. Een compleet andere smaakbeleving, maar ook heel erg lekker.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor couscous met gestoofde groenten, gedroogde vruchten en kip

  1. Wel de tuttifrutti 10 minuten in lauw water en giet het af. Schil en snijd ondertussen de winterwortel in dikke plakken. Snijd de spitskool in stukken. Pel en snijd de ui in parten. Snijd de kipfilet in 6 stukken.
  2. Breng 600 ml water met de Marokkaanse kruiden en de halve kippenbouillonblokje aan de kook. Roer tot de bouillontablet is opgelost. Voeg de wortel en de tuttifrutti toe en kook 5 minuten. Verwarm ondertussen anderhalve eetlepel Becel met een vleugje Olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet en ui 3 minuten. Voeg de kip met ui aan de bouillon en wortel toe en laat op een matig vuur 8 minuten garen. Schep dan ook de kool erdoor en laat alles in ca. 6 minuten gaar worden.
  3. Bereid in de tussentijd de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er op het laatst anderhalve eetlepel Becel met een vleugje Olijfolie door. Hak de koriander fijn.
  4. Verdeel de couscous over 2 diepe borden en schep de groenten, zuidvruchten en kip met wat bouillon over de couscous. Bestrooi met koriander.

Smakelijk!