Home > Recepten > Couscoussalade met shoarmakip

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 3 tomaten
  • 15 g munt
  • 15 g peterselie
  • 1 citroen
  • 200 g couscous
  • 3 el Becel met een vleugje olijfolie (30 g)
  • 2 el gembersiroop
  • 150 g kipfilet
  • 1 el shoarma kruiden zonder zout

Variaties: De kipshoarma van dit heerlijke couscoussalade met shoarmakip-recept is ook heel erg lekker als barbecuegerechtBBQ en bestrijk als ze bijna klaar zijn met de gembersiroop.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor couscoussalade met shoarmakip

  1. Snijd de komkommer en de tomaten in kleine blokjes. Hak de kruiden grof. Was en rasp de citroenschil. Pers de citroen uit. Meng de couscous in een ruime schaal met de komkommer, tomaat (ook vocht dat eventueel is vrijgekomen), driekwart van de kruiden, citroenrasp, citroensap, 1 el Becel met een vleugje Olijfolie en anderhalve eetlepel gembersiroop. Laat de salade tenminste 30 minuten trekken. Breng op smaak met versgemalen peper.
  2. Snijd de kipfilet in 10 reepjes en bestrooi ze met de shoarmakruiden. Verwarm 2 el Becel met een vluegje Olijfolie in een wok en roerbak de kipreepjes 4 minuten. Schenk er een halve eetlepel gembersiroop bij en roer goed door elkaar.
  3. Verdeel de couscoussalade over 4 borden en leg de shoarmakip ernaast. Bestrooi met de rest van de kruiden.

Smakelijk!