Home > Recepten > Dukkahdip met rauwkost

Ingrediënten

  • 10 g hazelnoten
  • 1 tl sesamzaad
  • 10 g havermout
  • 0,25 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 0,25 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1,5 el Becel Olie Blend Classic (15 g)
  • 75 g bospeen
  • 75 g bleekselderij
  • 75 g bloemkoolroosjes

Variaties: Vervang de hazelnoten eens door amandelen.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor dukkahdip met rauwkost

  1. Rooster de hazelnoten met het sesamzaadhavermout, de koriander, de komijn en peper naar smaak door elkaar. Doe de dukkah in een klein kommetje. Schenk de Becel Olie Blend Classic in een klein kommetje.
  2. Schrap de worteltjes en maak de bleekselderij schoon. Snijd ze in de lengte in dunne repen. Leg de wortel, de bleekselderij en de bloemkoolroosjes op een schaaltje. Zet de dukkah en de olie erbij. Dip de groenten in de olie en vervolgens in de dukkah.

Smakelijk!

Tip: Deze heerlijke Dukkahdip met rauwkost is een lekker en verantwoord tussendoortje.