Home > Recepten > Gebakken knolselderij en salade van rucola, appel en walnoten

Ingrediënten

  • 150 g knolselderij
  • 1,5 el Becel met een vleugje olijfolie (15 g)
  • 1 tomaat
  • 1 appel
  • 1 el gepelde walnoten
  • 25 g rucola
  • 1,5 tl appelazijn
  • 1 el Becel Olie Blend Classic (10 g)

Variaties: Vervang bij deze heerlijke gebakken knolselderij, salade van rucola, appel en walnoten eens de knolselderij voor verse rode bietjes.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor gebakken knolselderij en salade van rucola, appel en walnoten

  1. Snijd de knolselderij in dunne plakken van ca. halve cm. Bestrijk ze met de Becel met een vleugje Olijfolie. Halveer de tomaat, schep de pitjes in een zeefje boven een kommetje. Snijd de tomaat in reepjes en snijd de appel in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in 12 partjes. Hak de walnoten grof.
  2. Verhit een grote koekenpan, beleg de bodem met plakken knolselderij bak ze 2 minuten om en om. Haal ze uit de pan en bak op dezelfde manier de rest van de plakken knolselderij. Bedek 2 grote (warme) borden met de plakken knolselderij. Verdeel de rucola, appel, tomaat en walnoten erover.
  3. Meng het tomatenvocht met de azijn, Becel Olie Blend Classic en wat versgemalen peper. Druppel de dressing over de salade.

Smakelijk!