Home > Recepten > Gebakken zalmfilet met een bieten en krielaardappel

Ingrediënten

  • 600 g krielaardappelen in schil
  • 400 g gekookte bieten
  • 3 sjalotten
  • 1 augurk
  • 2 el fijngeknipte bieslook, fijngeknipt (+ extra om te garneren)
  • 30 g magere kwark (of 0% vet kwark)
  • 2 tl grove mosterd
  • 250 g zalmfilets (2 stuks)
  • 0,5 el volkorenmeel
  • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • gemalen komijn (naar smaak)
  • 1 el azijn

Variaties: Vervang de zalm in de Gebakken zalmfilet met bieten en krielaardappel eens door schol- of tongfilet.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor gebakken zalmfilet met een bieten en krielaardappel

  1. Boen de krieltjes schoon onder stromend water. Ontvel de bieten en snijd ze in kleine blokjes. Pel en snijd de sjalotten in ragdunne partjes, schep de azijn erdoor en laat ze 15 min. staan. Schep tussentijds 1 keer om. Hak de augurk fijn. Schep de augurk met de fijngeknipte bieslook, de peterselie, de kwark, de mosterd en peper naar smaak door elkaar.
  2. Kook de krielaardappeltjes in water in ca. 15 min. gaar. Strooi het meel in een diep bord en roer er peper naar smaak en de paprikapoeder door. Wentel de zalmfilet door het meelmengsel.
  3. Verhit de Becel Original in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalmfilets ca. 4 min. per kant. Schep de warme gekookte aardappeltjes met de sjalot en de bieten door elkaar en breng op smaak met peper en een beetje gemalen komijn. Serveer met de gebakken zalm en het sausje. Garneer met bieslook.

Smakelijk!