Home > Recepten > Gepofte aardappels met vulling

Ingrediënten

  • 2 grote kruimige aardappels (ca. 150 g elk, afkokers)
  • 1 grote rijpe tomaat
  • 0 ,5 gele paprika
  • 0 ,5 courgette
  • 1 rode ui
  • 20 g Becel met Extra Vierge Olijfolie & Basilicumolie om te smeren
  • peper
  • 100 g gerookte kipfilet
  • 3 takjes verse gekrulde peterselie
  • (geraspte kaas)
  • 2 vellen aluminiumfolie

Variaties: Met de vulling kan volop worden gevarieerd. Denk aan garnalen, tonijn of zalm (uit blik), rul gebakken gehakt, ham, spinazie en zuurkool.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor gepofte aardappels met vulling

  1. Verwarm de oven voor op 225°C. Was de aardappels en pak ze elk in een velletje aluminiumfolie. Leg ze op het rooster in de oven en pof ze in ca. 1 uur gaar. Prik na 1 uur met een vork diep in de aardappels. Als ze zacht zijn, zijn ze klaar. Als ze nog stevig zijn moeten ze wat langer.
  2. Was ondertussen de groenten en ui, maak ze schoon en snijd ze in stukjes. Doe ze in een pan, voeg een kopje water toe en smoor de groenten met een deksel op de pan, op een matig vuur in 15-20 minuten gaar. Geregeld roeren. Als er nog veel vocht in de pan zit nog even zonder deksel laten koken tot het vocht is verdampt. Roer 1 el Becel met extra vierge olijfolie & basilicumolie en wat peper door de groenten.
  3. Snijd in de tussentijd de kip in stukjes. Hak de peterselie grof.
  4. Snijd de gepofte aardappels open, “hark” het kruim met een vork een beetje los. Zet ze op borden en vul ze met de groenten en kip. Schep op elk een lepeltje Becel met extra vierge olijfolie & basilicumolie en bestrooi met peterselie. (Strooi er eventueel ook nog wat geraspte kaas over.)

Smakelijk!

Tip: Aardappelen kun je (ingepakt in aluminiumfolie) ook tussen de gloeiende kooltjes in de BBQ poffen. Geregeld keren!