Home > Recepten > Geroerbakte groene en witte asperges met zalm en noedels

Ingrediënten

  • 350 g witte asperge
  • 350 g groene asperges
  • 100 g kastanjechampignons
  • 2 bosuien
  • 200 g zalmfilet (2 stuks)
  • 150 g eiermie
  • 0,5 el sojasaus
  • 1 mespunt Chinese vijfkruidenpoeder
  • 2 el Becel met walnootolie voor koken, bakken en roerbakken

Variaties: Je kunt ook alleen groene asperges nemen.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor geroerbakte groene en witte asperges met zalm en noedels

  1. Schil de witte asperges vanaf het kopje naar beneden en breek of snijd het onderste stugge stukje van ca. 3 cm eraf. Schil de onderste helft van de groene asperges en breek of snijd ook hier het onderste stugge stukje van ca. 3 cm eraf. Snijd de asperges in stukjes van ca. 4 cm maar houd de groene en witte wel apart.
  2. Kook de witte aspergestukjes ca. 6 minuten ik kokend water. Voeg de kopjes 2 minuten later toe. Kook de groene aspergestukjes ca. 4 minuten in kokend water en voeg de kopjes 2 minuten later toe. Giet beide aspergesoorten af.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maar de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes. Bestrijk de zalmfilet heel dun met Becel met walnootolie en bestrooi met peper naar smaak.
  4. Verhit de rest van de Becel met walnootolie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak de asperges 2 minuten. Voeg de champignons en bak ze voorzichtig omscheppend 3 minuten mee.
  5. Verhit gelijktijdig een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm in 5 tot 7 minuten aan beide kanten bruin en vanbinnen net gaar. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water gaar. Giet de mie af en spoel met koud water. Schep de mie met de bosui, de sojasaus en Chinese 5 kruidenpoeder en peper naar smaak door de roerbak en warm alles op een hoog vuur kort door. Schep de roerbak in kommen en serveer met de gebakken zalm.

Smakelijk!

Tip: Serveer de geroerbakte groene en witte asperges met zalm en noedels eens met een eenvoudige, frisse salade.