Home > Recepten > Geroosterde aubergine op de barbecue

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • aluminiumfolie
  • 5 flinke eetlepels Becel met Extra Vierge Olijfolie & Basilicumolie om te smeren
  • 1 geperste teen knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor geroosterde aubergine op de barbecue

  1. Wikkel de aubergines in aluminiumfolie en leg deze voor een 30-45 minuten tussen de kolen. In de oven pof je ze in 50 minuten op 200 graden. Als de aubergine zacht voelt, is deze klaar.
  2. Maak ondertussen de kruiden’boter’. Laat de margarine op kamertemperatuur komen en meng er de geperste knoflook, fijngehakte bieslook en het citroensap doorheen. Kruid af met zout en peper naar smaak.
  3. Plaats de kruiden'boter' in de koelkast tot de aubergines klaar zijn.
  4. Snijd de aubergines open in de lengte. Lepel er wat kruiden’boter’ over heen.

Smakelijk!