Home > Recepten > Geroosterde sandwich met rode biet en augurk

Ingrediënten

  • 1 grote gekookte biet of 2 kleine gekookte bieten
  • 3 middelgrote zoetzure augurken + 2-3 el van het augurkennat uit de pot
  • 2 tl verse peterselie
  • 1 kleine ui
  • 4 blaadjes sla naar keuze
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 30 g Becel Biologisch

Variaties: Het is ook lekker om de biet de roosteren. Snijd de ontvelde biet(en) in plakken en rooster ze in een hete grillpan op een hoog vuur aan beide kanten 2-3 minuten. Bestrooi de salade ook eens met geroosterde komijnzaadjes naar smaak. Rooster de zaadjes 1-2 minuten in een droge koekenpan op een hoog vuur.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor geroosterde sandwich met rode biet en augurk

  1. Ontvel de biet(en) en snijd de biet in blokjes. Hak de augurken en de peterselieblaadjes fijn. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Schep de augurk en de peterselie door de bietjes. Breng op smaak met grof gemalen peper en voeg naar smaak augurkennat toe.
  2. Rooster het brood lichtbruin. Bestrijk de sneetjes met de Becel Biologisch. Verdeel de slablaadjes over 2 sneetjes brood, schep de bietensalade erop en verdeel de uiringen erover. Leg de rest van de sneetjes brood erop.

Smakelijk!

Tip: Deze geroosterde sandwich met rode biet en augurk is ook heel geschikt om mee te nemen naar een picknick. Neem de bietensalade dan apart mee en beleg het geroosterde brood vlak voor het serveren.