Home > Recepten > Hartige cake met geitenkaas en gekarameliseerde ui

Ingrediënten

  • 200 g gerijpte harde geitenkaas
  • 1 klein snufje verse peterselie
  • 2 uien
  • 2 tl suiker
  • 2 tl balsamicoazijn
  • 4 el Becel met walnootolie voor koken, bakken en roerbakken
  • 250 g bloem
  • 2 el bakpoeder
  • 4 eieren
  • 8 el melk
  • 1 tl zout
  • 1 ,5 tl peper
  • 1 ,5 tl paprika

Bereidingswijze (voor 24 porties)

voor hartige cake met geitenkaas en gekarameliseerde ui

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Snijd de kaas in kleine stukjes (½ cm). Snijd de peterselie niet te fijn.
  3. Pel en snijd de ui fijn.
  4. Verwarm 1 el Becel met walnootolie in een pan en bak de ui met de suiker voor 4-6 op medium vuur tot deze goudbruin is. Roer dit door de balsamico azijn tot de vloeistof is verdampt.
  5. Verwarm 3 el Becel met walnootolie. Giet het dan in een kom.
  6. Zeef de bloem met bakpoeder in de kom met Becel met walnootolie en meng het met de eieren, melk, gesmolten Becel met walnootolie, zout, peper, paprika, kaas en de peterselie.
  7. Vul de bakvorm met het beslag en bak het voor 45-55 minuten. De kleinere muffins duren 35-45 minuten en de kleine muffins zijn na 20-25 klaar. De cake moet goudbruin zijn.
  8. Wacht een paar minuten, en zet de cake of muffins op een afkoelrek. Serveer lauw of koud, in dunne plakjes.

Smakelijk!

Tip: Voeg wat cayennepeper en/of gesneden olijfjes toe!