Home > Recepten > Home made banana granola

Ingrediënten

  • 1 el chiazaad
  • 250 g havervlokken
  • 80 g amandelen grof gehakt
  • 80 g pompoenpitten
  • 1 snufje zeezout
  • 5 el zonnebloemolie
  • 3 el ahornsiroop
  • 3 rijpe bananen gepeld in blokjes gesneden
  • 30 g blauwe bessen
  • 30 g frambozen
  • 100 ml Becel 100% plantaardige Amandeldrink

Bereidingswijze (voor 11 porties)

voor home made banana granola

  1. Verwarm de oven voor op 165 ° C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Doe 1 eetlepel chiazaad in een schaal met 60 ml water en laat 20 minuten weken
  3. Meng de havervlokken, amandelen, pitten en zout in een grote kom
  4. Voeg in een aparte kom olie, ahornsiroop en bananen toe.
  5. Mix dit tot een gladde massa met een staafmixer.
  6. Voeg het bananenmengsel toe aan het droge mengsel en meng dit totdat alles goed gemengd en klonterig is.
  7. Verdeel de granola in een gelijkmatige laag op de bakplaat.
  8. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak gedurende 15 minuten, draai dan de granola om met een houten lepel.
  9. Bak nog eens 15-20 minuten (hoe korter hoe chewy, hoe langer hoe krokanter)
  10. Laat volledig afkoelen voordat u het in een luchtdicht verhoudbakje bewaard.
  11. Serveer met Becel Amandeldrink en vers fruit zoals bijvoorbeeld bosbessen en frambozen.

Smakelijk!

Tip: TIP: voeg wat kruiden toe aan het granola mengsel zoals kruidnagel, anijszaad, vanille en kaneel.