Home > Recepten > Ijskoffie met kardamon en dadels

Ingrediënten

  • 1 grote zachte dadel
  • 150 ml Becel Sojadrink
  • 1 tl kardamompoeder
  • 60 ml koude espresso
  • ijsblokjes

Bereidingswijze (voor 1 porties)

voor ijskoffie met kardamon en dadels

  1. Verwijder de pit van de dadel en blend dit tot een glad mengsel samen met 75 ml Becel Soja drink (als je geen zachte dadels hebt kun je ook gedroogde dadels gebruiken en deze laten weken in de Becel Soja drink voor 10 minuten om ze zachter te maken).
  2. Voeg de kardamom toe.
  3. Schenk het romige dadelmengsel in een glas, voeg de ijsblokjes toe. Giet de koude espresso en de resterende Becel Soja drink erbij.

Smakelijk!

Tip: TIP: als je van sterke koffie houdt kun je de ijsblokjes vervangen door koffie-ijsblokjes. Zo wordt de ijskoffie niet verdund door het water als de ijsblokjes smelten. Giet koffie in plaats van water in de ijsblokjes vorm en bevries dit zoals je met normale ijsblokjes zou doen