Home > Recepten > Knapperige broodjes bruschetta

Ingrediënten

  • 2 kleine rijpe tomaten
  • 2 dikke sneetjes volkoren brood (ca. 1,5 cm)
  • 0,5 teentje knoflook
  • 10 g Becel met Extra Vierge Olijfolie & Basilicumolie om te smeren
  • Klein plukje veldsla, spinazieblaadjes, of gemengde sla
  • grof gemalen peper

Variaties: Strooi eventueel ook wat verkruimelde geitenkaas, geschaafde Parmezaanse kaas of stukjes mozzarella over de tomaat op de bruschetta.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor knapperige broodjes bruschetta

  1. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in heel kleine stukjes.
  2. Rooster de boterhammen op of onder een grill of in de broodrooster.
  3. Wrijf het halve teentje knoflook over het warme geroosterde brood.
  4. Besmeer direct met Becel met extra vierge olijfolie & basilicumolie zodat deze een beetje op het brood (de bruschetta) smelt.
  5. Verdeel de tomaat en de sla erover.
  6. Bestrooi met wat grof gemalen peper en eventueel met een heel klein beetje grof zout.

Smakelijk!