Home > Recepten > Kruimeltoetje met bramen

Ingrediënten

  • 75 g bramen
  • 0,25 tl kaneelpoeder
  • 0,5 tl (acacia) honing
  • 0,5 sneetje donker roggebrood
  • 1 el havermout
  • 1 el geschaafde amandelen
  • 1 tl Becel Original (vloeibaar)
  • 0,5 tl poedersuiker
  • extra nodig: 2 lage ovenschaaltjes ø ca. 10 cm

Variaties: Dit kruimeltoetje smaakt ook heel lekker met frambozen, appel of peer. Vervang de bramen dan voor een gelijke hoeveelheid frambozen plakjes gesneden appel of peer.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor kruimeltoetje met bramen

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Was de bramen en dep ze droog. Verdeel de bramen over de ovenvaste schaaltjes en bestrooi met de kaneelpoeder en druppel er een beetje van de honing over.
  2. Verkruimel het roggebrood en schep het met de havermout, de helft van amandelen, de rest van de honing en de Becel Original vloeibaar door elkaar. Verdeel het over de bramen in de schaaltjes.
  3. Bak het kruimeltoetje in ca. 20 min. in de voorverwarmde oven krokant. Strooi na 10 minuten bakken de rest van de geschaafde amandelen erover. Neem de toetjes uit de oven en bestuif met een beetje poedersuiker.

Smakelijk!