Home > Recepten > Kweepeer met zuurkool, rozijnen en ribkarbonade

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 grote kweepeer
  • 600 g vrij vastkokende aardappels
  • 2,5 el Becel Original (vloeibaar) (25 g)
  • 2 el rozijnen
  • 250 g kruidenzuurkool
  • 1,5 tl ras el hanout
  • 300 g ribkarbonade (2 stuks)

Variaties: Voeg eens wat paprika en champignons toe aan de karbonades van de kweepeer met zuurkool, rozijnen en ribkarbonade.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor kweepeer met zuurkool, rozijnen en ribkarbonade

  1. Pel en snipper de ui. Schil de kweepeer, verwijder het klokhuis en snijd de kweepeer in partjes. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een passende pan.
  2. Verhit een halve eetlepel van de Becel Original in een pan en fruit de ui al omscheppend 3 minuten. Voeg de kweepeer toe en bak 2 minuten mee. Schep voorzichtig de zuurkool, de rozijnen, de rash el hanout en peper naar smaak erdoor en voeg 1 dl heet water toe. Breng alles aan de kook en stoof de zuurkool op een laag vuur 25 minuten.
  3. Breng de aardappelen aan de kook. Kook ze in ca. 20 minuten helemaal gaar.
  4. Bestrooi de ribkarbonades met peper naar smaak. Verhit de rest van de Becel vloeibaar in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de karbonades aan beide kanten bruin en in ca. 8 minuten gaar. Neem de karbonades uit de pan en blus het bakvet af met 75 ml heet water. Roer de aanbaksels los.
  5. Giet de aardappelen af. Verdeel de aardappelen en de zuurkool over de borden en leg de karbonades erbij. Lepel de jus over het vlees.

Smakelijk!