Home > Recepten > Lasagne met koolrabi en tomaat

Ingrediënten

  • 6 volkoren lasagnebladen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g koolrabi
  • 200 g trostomaten
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
  • 175 g hüttenkäse
  • 4 el basilicum, fijngesneden
  • extra nodig: 2 kleine ovenschaaltjes van ca. 18 x 10 cm (of ovenvaste borden)

Variaties: Vervang de koolrabi van deze heerlijke lasagne met koolrabi en tomaat door een gelijke hoeveelheid meiknolletjes of blokjes knolselderij.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor lasagne met koolrabi en tomaat

  1. Kook de lasagnebladen 8 minuten in ruim kokend water. Giet ze af en spoel ze met schoon water. Pel en snijd de ui in reepjes, pel en hak de knoflook. Boen de koolrabi schoon onder stromend water en schaaf of snijd hem in dunne plakken. Kook ze in water in ca. 4 minuten net gaar. Was en snijd de tomaten in dunne plakjes. Pluk de tijm en de rozemarijnblaadjes van de steeltjes. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Verhit de Becel Original in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de ui met de knoflook. Voeg de uitgelekte plakken koolrabi en de tijm en rozemarijn toe en bak ze zachtjes 3 minuten mee. Breng op smaak met peper. Meng de hüttenkäse met de helft van de basilicum en peper naar smaak.
  3. Leg in elk schaaltje of op elk bord een lasagnevel verdeel de koolrabi en de plakken tomaat erover en dek af met de rest van de vellen. Verdeel de hüttenkäse erover en zet de schaaltjes 10 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de schaaltjes uit de oven en verdeel de rest van de basilicum erover. Serveer de lasagne in de schaaltjes.

Smakelijk!