Home > Recepten > Oma’s cake met banaan en walnoten

Ingrediënten

  • 1 middelgrote banaan
  • 2 el citroenrasp
  • 120 g zachte Becel Gold
  • 50 g lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 120 g tarwebloem
  • 0,5 zakje bakpoeder
  • 35 g gehakte walnoten

Variaties: Vervang de walnoten eens door pijnboompitten of amandelschaafsel. Of voeg 1 theelepel gemalen kaneel toe. Maak de cake ook eens met volkorenmeel.

Bereidingswijze (voor 18 porties)

voor oma’s cake met banaan en walnoten

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Pel de banaan en pureer met het citroensap.
  3. Klop met een mixer met gardes, in een grote kom de Becel Gold met de suiker 5 minuten. Klop de eieren er stuk voor stuk door. Roer de bananenpuree erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom. Voeg de walnoten toe en spatel alles voorzichtig door elkaar.
  4. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven ca. 20 minuten op 180 °C. Verlaag de temperatuur naar 160 °C en bak de cake in 15-20 minuten lichtbruin en gaar.
  5. Laat de cake ca. 5 minuten in de vorm rusten en keer hem vervolgens op een taartrooster. Laat de cake afkoelen of serveer hem lauwwarm. Snijd de cake in 18 plakken. De herkomst van onze Becel producten bevindt zich op het boerenland, lees hier meer!

Smakelijk!

Tip: Steek een houten satéstokje in het midden van de cake, als het er droog uitkomt is de cake gaar. Als er nog beslag aan plakt heeft de cake nog 5-10 minuten baktijd nodig. Gebruik een overrijpe banaan (de schil mag zelfs een beetje bruin zijn) die zijn heerlijk zoet.