Home > Recepten > Omelet met spinazie en cherrytomaten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 3 el halfvolle melk
  • 1,25 tl milde kerriepoeder
  • 200 g verse spinazie
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 3 bosuien
  • 35 g Becel Gold
  • 4 sneetjes donkerbruin volkorenbrood

Variaties: Voor dit recept kunt u volop variëren met de groente. Champignons en paprika’s zijn ook heel erg lekker in deze omelet.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor omelet met spinazie en cherrytomaten

  1. Klop de eieren met de melk, het kerriepoeder en een beetje peper schuimig. Was en droog de spinazie. Was en halveer de cherrytomaatjes en snijd de bosuitjes in schuine ringetjes.
  2. Smelt 15 g van de Becel Gold in een wok, voeg de spinazie toe en roerbak 2 minuten. Doe de spinazie over in een vergiet en druk met de bolle kant van en lepel het vocht uit de spinazie.
  3. Verhit 15 g Becel verdeeld over 2 middelgrote koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel het eiermengsel over de 2 pannen en strijk het over de bodems uit. Temper het vuur, dek de pannen af met deksel en laat het ei in 3-4 minuten stollen.
  4. Rooster intussen de sneetjes brood lichtbruin. Verhit de rest van de Becel in een wok en roerbak de tomaatjes 2 minuten. Voeg de bosui en de spinazie toe en warm alles 1 minuut goed door. Breng op smaak met peper.
  5. Schep het spinaziemengsel op een helft van de omeletten en vouw de omelet dicht. Laat de omeletten op de borden glijden en serveer met het geroosterde brood. De herkomst van onze Becel producten bevindt zich op het boerenland, lees hier meer!

Smakelijk!

Tip: Voeg voor een extra kruidige omelet fijngeknipte bieslook of gehakte platte peterselie toe aan het eiermengsel.