Home > Recepten > Pittige bietjes en appelsoep met yoghurt en volkorencroutons

Ingrediënten

  • 4 lente-uien
  • 1 gekookte biet
  • 1/2 kleine appel
  • 1 el Becel Original (vloeibaar) (10 g)
  • 3 tl Knorr Strooi bouillon met Tuinkruiden
  • 1 tl sambal manis (naar smaak)
  • 1 volkoren boterham (zonder korst)
  • 2 el vetvrije yoghurt
  • extra nodig: staafmixer

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor pittige bietjes en appelsoep met yoghurt en volkorencroutons

  1. Snijd de lente-uitje fijn in smalle ringetjes. Schil de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Trek het vel van het bietje en snijd het bietje in stukjes.
  2. Verwarm ½ el Becel Original (vloeibaar) in een diep pannetje en bak hierin het rode bietje, de appel en driekwart van de lente-uitjes 3 minuten. Voeg 500 ml heet water, de strooibouillon en 1 tot 2 theelepels sambal toe en kook 8 minuten.
  3. Bestrijk ondertussen de volkoren boterham met de rest van de Becel. Snijd de boterham in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan en bak de blokjes brood in ca. 4 minuten al roerende knapperig en lichtbruin. Laat de volkorencroutons op keukenpapier afkoelen.
  4. Pureer de appelsoep met de staafmixer. Breng op smaak met vers gemalen peper. Verdeel over 2 borden of kommen. Schep in elke kom een lepel yoghurt en bestrooi met de volkorencroutons en groene lente-uiringetjes.

Smakelijk!

Tip: Voeg op het laatst eventueel wat (zelfgemaakte) vlierbessensap, citroensap of azijn toe aan de pittige bietjes en appelsoep met yoghurt en volkorencroutons.