Home > Recepten > Plantaardige appel-perencake

Ingrediënten

  • 50 gram Becel Original (vloeibaar) (plus extra om in te vetten)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 7 gram vanillesuiker
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 200 ml amandelmelk
  • 200 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • 1 peer, geschild en in blokjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram ongezouten noten, grof gehakt
  • Extra benodigdheid: een cakeblik van 25 cm

Bereidingswijze (voor 6 porties)

voor plantaardige appel-perencake

  1. Vet een cakeblik in met margarine, plaats eventueel een bakpapiertje in de vorm en verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de margarine met de suiker en vanillesuiker. Roer dit even door met een garde tot het goed gemengd is. Voeg hierna de ahorn siroop toe en roer goed door. Roer hierna de amandelmelk door het beslag.
  3. Voeg hierna beetje bij beetje de bloem met een snuf zout en bakpoeder toe. Roer dit goed door zodat er geen klontjes ontstaan.
  4. Roer in een kommetje de kaneel met de citroensap door de blokjes appel en peer. Roer 2/3 van de appel/peer mix door het beslag.
  5. Meng vervolgens de noten door het overgebleven appel/perenmengsel.
  6. Giet het beslag in de vorm. Verdeel hierover de rest van het appel en perenmengsel met de noten.
  7. Bak de cake in 60 - 70 minuten gaar. De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.

Smakelijk!