Home > Recepten > Quinoa met geroosterde lentegroenten

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 125 g jonge bospeen
  • 1 kleine courgette
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 2 el Becel met een vleugje olijfolie (20 g)
  • 0,25 rode peper
  • 1 limoen
  • 10 g platte peterselie
  • 150 g hüttenkäse
  • 125 g quinoa

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor quinoa met geroosterde lentegroenten

  1. Verwarm de oven voor tot 225 °C. Pel de uien en snijd ze in partjes. Schrap de bospeentjes en halveer ze in de lengte. Was en snijd de courgette in dikke plakken en halveer ze. Was de tomaatjes en halveer ze. Schep de ui met de wortel, de Becel met een vleugje Olijfolie en versgemalen peper naar smaak door elkaar. Verdeel ze over de braadslede of ovenschaal en rooster de groenten 10 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de groenten uit de oven en schep er de courgette door en zet de groenten nog 15 minuten in de oven.
  2. Verwijder intussen de zaadjes uit het pepertje en hak het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil dun eraf. Hak de peterselie fijn en schep het met de limoenrasp, de rode peper, versgemalen peper en de peterselie door de hüttenkäse. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Schep de geroosterde groenten met de tomaatjes door de quinoa. Verdeel het over 2 borden en geef het hüttenkäsemengsel erbij Serveer direct.

Smakelijk!