Home > Recepten > Ratatouille

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g courgette
  • 300 g aubergine
  • 3 el Becel Original (vloeibaar)
  • 1 blikje gepelde tomaten (400 g)
  • zout peper
  • 2 tl Provencaalse kruiden
  • 2 el tomatenpasta

Bereidingswijze (voor 3 porties)

voor ratatouille

  1. Pel de ui en knoflook, en snijd ze in stukjes. Maak de courgette en aubergine schoon en snijd ze in blokjes.
  2. Bak de courgette in 2 el Becel en haal dit weer uit de pan. Bak de aubergine in het overige vet in de pan en haal ook deze weer uit de pan. Bak vervolgens de ui en knoflook in 1 el Becel totdat ze glazig zijn. Voeg het blikje tomatenpasta toe en laat het sudderen.
  3. Voeg de tomaten en 250 ml water toe en laat dit koken. Voeg de kruiden, de courgette en de aubergine toe en laat het gedurende 15 minuten koken op laag vuur. Roer door het geheel heen. Breng het op smaak met zout en peper.

Smakelijk!