Home > Recepten > Rode bietjes, kipfilet en aardappelen in de oven gegaard

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen
  • 75 g verse zilveruitjes (of sjalotjes)
  • 3 el Becel Original (vloeibaar) (30 g)
  • 1,5 tl kerriepoeder
  • 150 g kipfilet
  • 15 g gemengde groene kruiden (bijv. peterselie, bieslook en tijm)
  • 1,5 el balsamico azijn

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor rode bietjes, kipfilet en aardappelen in de oven gegaard

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode bietjes en de aardappelen elk in 6 parten. Pel de zilveruitjes.
  2. Meng in een braadslede of lage ovenschaal de bietjes, aardappelen en zilveruitjes met 2 el Becel Original en 1 tl kerriepoeder. Laat in de oven in ca. 60 minuten gaar worden. Geregeld omscheppen.
  3. Snijd ondertussen de kipfilet in 2 stukken. Wrijf ze in met de rest van de Becel en de rest van het kerriepoeder. Verwijder van de kruiden de harde takjes en hak de kruiden grof. Voeg nadat de groenten 40 minuten in de oven hebben gestaan de helft van de kruiden toe en leg de stukken kipfilet erop. Laat alles in de hete oven in nog ca. 20 minuten gaar worden.
  4. Leg de kip op 2 borden. Meng de bietjes en aardappelen met de rest van de kruiden, de balsamicoazijn en peper naar smaak en schep ze op de borden.

Smakelijk!

Tip: De kipfilet van de rode bietjes, kipfilet en aardappelen in de oven gegaard kan worden vervangen door makreel of zalmfilet. De bereidingstijd van vis is korter, die hoeft maar 10 minuten in de oven.