Home > Recepten > Roerbak van vis, tomaten, paprika en courgettes met aardappelpuree

Ingrediënten

  • 800 g geschilde kruimige aardappel
  • 400 g stevige visfilet (tilapia of pangasius)
  • 2 paprika's (groen en geel)
  • 400 g courgettes
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 10 sprieten bieslook
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 60 g Becel Gold
  • 1 mespunt peper

Variaties: Bereid het gerecht in de oven. Smelt het bouillonketeltje in 100 ml water. Schep, op de vis en de Becel na, alle ingrediënten in een lage ovenschaal door elkaar. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 °C). Verdeel de vis over de groenten en verdeel de Becel er in kleine blokjes over. Bak in nog 5 minuten in de voorverwarmde oven gaar.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor roerbak van vis, tomaten, paprika en courgettes met aardappelpuree

  1. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snijd intussen de vis in stukjes van 3 cm. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in repen. Was de courgettes en snijd ze in dikke plakken en halveer ze. Halveer de cherrytomaatjes. Knip de bieslook fijn.
  3. Giet de aardappelen af en vang 50 ml van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn met 1/3 deel van het bouillonketeltje, het opgevangen kookwater, 30 g van de Becel en de helft van het bieslook. Breng op smaak met peper. Leg de deksel op de pan en zet opzij.
  4. Verhit 30 g van de Becel goldV/b> in een ruime hapjes- of koekenpan. Voeg de paprikarepen en de courgette toe en roerbak 4 minuten. Voeg de tomaatjes toe en roerbak nog 2 minuten. Schuif de groenten aan een kant van de pan of wok en bak de vis 3 minuten voorzichtig omscheppend. Voeg de rest van het bouillonketeltje, 100 ml water en de rest van de bieslook toe. Roer totdat het bouillonketeltje gesmolten is. Breng op smaak met peper en verwarm nog 1 minuut.
  5. Verdeel de puree met de groenten en de vis over 4 borden. De herkomst van onze Becel producten bevindt zich op het boerenland, lees hier meer!

Smakelijk!