Home > Recepten > Roerbakschotel met biefstuk en knoflookbrood

Ingrediënten

  • 200 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 kleine portie broccoliroosjes
  • 1 bosje tijm
  • 1 klein blikje maïs (150 g)
  • 400 g runderbiefstuk
  • zout en peper
  • 1 stokbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 el Becel Olie Blend Classic

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor roerbakschotel met biefstuk en knoflookbrood

  1. Was de champignons en snijd ze in halfjes of kwartjes, afhankelijk van de grootte. Was de paprika's, verwijder de zaden en snijd ze in stukjes. Halveer de courgette, en snijd deze in plakjes. Zorg ervoor dat de broccoli in kleine roosjes is gesneden. Was de tijm en schud het droog, verwijder de bladeren. Giet de maïs af.
  2. Dep de biefstuk droog en snijd deze in stukjes of reepjes. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de oven tot 200 °C (heteluchtoven: 180 ° C). Snijd het stokbrood doormidden. Schil de knoflook, snijd deze fijn en meng het met 2 el Becel Olie Blend Classic. Verdeel dit over het strokbrood, en breng op smaak met nog wat zout en peper. Doe het stokbrood in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.
  4. Verwarm 2 el Becel Olie Blend Classic in een pan. Voeg de biefstuk stukjes of reepjes toe. Verwijder het weer van het vuur en zet het afgedekt even apart. Voeg nog eens 2 el Becel Olie Blend Classic en voeg de groenten toe in de volgende volgorde: de broccoli, de champignons, de courgette, de paprika's, en tot slot de maïs. Bak het geheel eventjes. Voeg de biefstuk toe en laat het kort warm worden.
  5. Voeg aan het geheel nog wat peper, zout en tijm toe. Serveer het geheel, samen met het knoflookbrood.

Smakelijk!