Home > Recepten > Sinaasappelcouscous met prei, wortel, biefreepjes en komijn

Ingrediënten

  • 300 g prei
  • 50 g wortelen
  • 15 g peterselie
  • 200 g bieflapjes
  • 1 sinaasappel
  • 200 g couscous
  • 3 el Becel Original (vloeibaar) (30 g)
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl kerriepoeder

Variaties: Vervang bij deze heerlijke sinaasappelcouscous met prei, wortel, biefstukreepjes komijn de peterselie voor verse koriander en/of munt.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor sinaasappelcouscous met prei, wortel, biefreepjes en komijn

  1. Snijd de prei in ringen. Schrap de worteltjes en snijd ze in de lengte in vieren. Hak de peterselie grof. Snijd het vlees in reepjes.
  2. Was en rasp de schil van de sinaasappel. Pers de sinaasappel uit. Breng het sap met 300 ml water aan de kook. Meng de couscous in een schaal met de sinaasappelrasp en voeg het hete sinaasappelvocht toe. Dek de schaal af met een bord en laat 10 minuten staan.
  3. Verwarm 2 eetlepels Becel Original in een wok en roerbak hierin de worteltjes met het komijnzaad en het kerriepoeder 4 minuten. Voeg de prei toe en roerbak 2 minuten. Voeg de biefreepjes toe en roerbak ze 1 minuut mee. Roer er driekwart van de peterselie door.
  4. Roer 1 eetlepel Becel door de warme couscous. Schep in 2 kommen en verdeel de roergebakken biefreepjes met groenten erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Smakelijk!