Home > Recepten > Stoofpotje van kweepeer en linzen

Ingrediënten

  • 1 kweepeer
  • 2 el citroensap
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Becel met een vleugje olijfolie (20 g)
  • 100 g Puy linzen
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 1 el couscous kruiden
  • 200 g panklare prei
  • 450 g panklare aardappelen
  • 2 à-la-minute steaks
  • 2 el grof gesneden koriander

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor stoofpotje van kweepeer en linzen

  1. Was de kweepeer, Snijd hem in parten, verwijder het klokhuis en het steeltje en snijd de parten elk in 4 dunne partjes. Leg de partjes in een schaal voeg zoveel koud water toe zodat ze onder staan en roer het citroensap erdoor. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was en controleer de linzen op steentjes.
  2. Verhit anderhalve eetlepel van de Becel met een vleugje Olijfolie en fruit de ui met de knoflook. Voeg de linzen, de uitgelekte kweepeer, de tomatenblokjes, 1 dl water, de couscouskruiden en peper naar smaak toe en breng alles aan de kook. Stoof de linzen en de kweepeer in ca. 30 minuten gaar. Voeg na 15 minuten stoven de prei toe en controleer of er nog voldoende vocht in de pan zit voeg anders nog wat heet water toe.
  3. Kook intussen de aardappelen in water in ca. 20 minuten gaar.
  4. Bestrijk de à la minute steaks met de rest van de Becel en bestrooi met peper naar smaak. Gril de steaks in een hete grillpan aan beide kanten bruin en rosé vanbinnen.
  5. Garneer het stoofpotje met de koriander en serveer met de gekookte aardappelen en de steak.

Smakelijk!