Home > Recepten > Vegan kapsalon met falafel

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappels
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 100 gram sla
  • 200 gram falafelballetjes (100% plantaardig)
  • 1 /2 komkommer
  • scheut Becel Original (vloeibaar)
  • snufje zout en peper
  • verse bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram plantaardige yoghurt (bijvoorbeeld sojayoghurt)
  • scheutje olijfolie

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor vegan kapsalon met falafel

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze vervolgens in partjes/frieten. Verdeel de gesneden zoete aardappels over een bakplaat en sprenkel er een klein beetje olijfolie overheen. Zodra de oven warm is zet je de bakplaat met zoete aardappel er voor 25 tot 30 minuten in.
  3. Snipper het uitje en snijd de paprika in blokjes. Giet een scheutje vloeibare Becel Original in een pan. Fruit hier het uitje in aan en bak je de paprika stukjes vervolgens 5 minuten mee. Daarna kunnen de falafelballetjes erbij. Bak het geheel nog circa 5-6 minuten en zet dan het vuur uit.
  4. Maak de knoflooksaus: pers een teentje knoflook uit en meng dit door de yoghurt. Voeg ook een snuf zout en peper toe en wat fijngesneden bieslook. Klaar is je knoflooksaus!
  5. Snijd de komkommer en tomaat in stukjes. Verdeel de zoete aardappelfrietjes (als ze uit de oven komen) over een schaal. Schep hier de ui, paprika en falafelballetjes op. Maak het geheel af met tomaat, komkommer, sla en de zelfgemaakte knoflooksaus.

Smakelijk!

Tip: Wil je kans maken op een gratis vegan kookworkshop met Miljuschka? Doe dan mee met onze vegan challenge!