Home > Recepten > Volkoren boterham met rode biet, walnoten en wat rucola

Ingrediënten

  • 50 g ongezouten walnoten
  • 1 el gebroken lijnzaad (optioneel)
  • 150 g rode biet (gekookt)
  • 2 tl balsamico azijn
  • 1 tl honing
  • tafelzout peper
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 20 g Becel Pure
  • 2 el Parmezaanse kaas flakes of pecorino kaas
  • een paar plukjes rucola

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor volkoren boterham met rode biet, walnoten en wat rucola

  1. Hak de walnoten in kleine stukjes en rooster ze met de lijnzaad in een pan. Snijd de bietjes in blokjes.
  2. Meng de balsamico met de honing en de geroosterde walnoten met lijnzaad. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Besmeer de boterhammen met Becel Pure. Beleg de boterhammen met de bietjes en daar bovenop het mengsel met geroosterde walnoten.
  4. Maak de boterhammen af met wat Parmezaanse kaas en plukjes rucola.

Smakelijk!