Home > Recepten > Volkoren pasta & gamba's

Ingrediënten

  • 200 g broccoli
  • 150 g volkoren pasta
  • 300 g rijpe kerstomaatjes
  • 2 kleine rode uitjes
  • 150 g kabeljauwfilet
  • 20 g Becel met Extra Vierge Olijfolie & Basilicumolie om te smeren
  • 100 g grote rauwe gepelde garnalen
  • grof gemalen peper

Variaties: Voeg met de vis en garnalen ook een handje mosselen in de schelp toe. Laat ze met de andere vis, ui en tomaat met een deksel op de pan gaar worden (ze zijn gaar als de schelpen open staan).

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor volkoren pasta & gamba's

  1. Verdeel de broccoli in heel kleine roosjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli 3-5 minuten mee. Afgieten en laten uitlekken.
  2. Was de kerstomaatjes, verwijder de kroontjes. Snijd de helft van de tomaatjes heel klein en halveer de rest.
  3. Pel en halveer de uitjes en snijd ze in heel smalle halve ringen.
  4. Snijd de kabeljauw in 8 stukjes.
  5. Verwarm 1½ el Becel met extra vierge olijfolie & basilicumolie in een hoge koekenpan (hapjespan) op en matig hoog vuur. Voeg uienringetjes en kleingesneden tomaatjes toe en verwarm ze al roerende een paar minuten op een laag vuur. Voeg de garnalen, de kabeljauw en gehalveerde tomaatjes toe. Verwarm 3-4 minuten. Voeg naar smaak peper en eventueel een klein beetje zout toe.
  6. Meng de hete gaar gekookte pasta en broccoli met 1½ el Becel met extra vierge olijfolie & basilicumolie en wat peper. Schep het vismengsel erdoor. Verdeel over 2 warme borden.

Smakelijk!