Home > Margarine > Plantaardige margarine
Plantaardige margarine
Artikel

Plantaardige margarine

Wij vinden een plantaardig voedingspatroon belangrijk. Het eten van meer plantaardige producten en minder vlees heeft namelijk positieve effecten op de gezondheid. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu en het welzijn van de dieren. Kortom, planten zijn de toekomst!

Plantaardige producten zoals groenten, fruit, peulvruchten, noten, volkorenproducten en plantaardige vetten en oliën staan in de Schijf van Vijf. Plantaardige oliën zijn bijvoorbeeld rijk aan belangrijke voedingsstoffen, zoals Omega 3 en 6. Deze vetzuren zijn goed voor het hart, aangezien ze bijdragen aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed. De Gezondheidsraad adviseert dan ook om een meer plantaardig voedingspatroon aan te houden voor een betere gezondheid.

PLANTAARDIGE PRODUCTEN VAN BECEL

Ook bij Becel geloven wij in een plantaardige toekomst en zijn wij bezig om ons assortiment zo plantaardig mogelijk te maken. In ons assortiment hebben wij niet alleen plantaardige margarines, maar ook een biologische margarine. De volgende producten van Becel zijn al 100% plantaardig:

GOED VOOR HET MILIEU

De impact van voeding op het milieu wordt ook steeds belangrijker, we willen natuurlijk dat de generaties na ons ook nog van hoogwaardige voeding kunnen genieten. Vijftien tot dertig procent van de totale uitstoot van broeikasgassen, waaronder CO2 en methaangas, is afkomstig van de voedingssector. Voornamelijk vlees en zuivel zijn de boosdoeners. De productie van granen, groente & fruit zijn wat betreft broeikasgassen en landgebruik een stuk milieuvriendelijker. Eten volgens de Schijf van Vijf is dan ook minder belastend voor het milieu.

Je voedingspatroon een plantaardige boost geven heeft dus meerdere voordelen. Ruim een kwart van onze voeding is van dierlijke oorsprong, dit kan minder. Vervang bijvoorbeeld roomboter met producten van Becel om de dieren, de natuur en je eigen gezondheid een handje te helpen. Om welke reden jij je dagelijkse voeding ook aanpast; de natuur, je lijf en de dieren zullen er blij mee zijn!