Home > Over Becel > Plantaardig

De kracht van plantaardig

Een plantaardig voedingspartoon kenmerkt zich door een ruime hoeveelheid groenten en fruit, peulvruchten, noten, volkorenproducten en plantaardige vetten en oliën. Wist u dat Becel prima past in een plantaardig voedingspartoon? Becel Original wordt namelijk gemaakt met een mix van plantaardige oliën, die rijk zijn aan belangrijke voedingsstoffen. De mix van zonnebloem-, lijnzaad- en koolzaadolie in Becel bevat van nature Omega 3 dat goed is voor het hart. Het draagt bij aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed. Uiteraard is hierbij een gevarieerd, evenwichtig voedingspatroon en een gezonde levensstijl van belang. Net als de benodigde hoeveelheid van Becel en het vereiste consumptiepatroon.

Onze planten zijn de toekomst! 

Plantaardig dieet: de impact op de aarde

Meer dan ooit denken mensen na over de impact van hun voedingskeuzes op de aarde. Hierdoor eten steeds meer mensen minder dierlijke producten, zoals vlees, vis, eieren of zuivel. Iedereen heeft hiervoor een eigen reden. Feit is dat het Voedingscentrum in haar Richtlijnen Schijf van Vijf consumenten adviseert om een minder dierlijk en meer plantaardig eetpatroon te kiezen, met als belangrijke overweging dat dit bijdraagt aan verlaging van de milieudruk (uitgaande van broeikasgasemissies).

Becel zoekt continu naar manieren om de eigen ecologische voetafdruk waar mogelijk te verkleinen. Een onafhankelijk onderzoeksbureau heeft een zogenaamde levenscyclusanalyse (LCA) uitgevoerd op verschillende parameters van de milieubelasting van margarineproductie en dat vergeleken met roomboterproductie. Dat betekent dat het hele traject is onderzocht, van de grondstoffen tot het bewaren van Becel bij u thuis in de koelkast. Becel is vergeleken met roomboter omdat deze producten uitwisselbaar zijn voor smeren. Hieronder meer details over de resultaten betreffende broeikasgasemissies (CO₂- equivalenties), waterschaarste en landbouwgrondbezetting1.  

 

Bron:1 Onderzoek uitgevoerd door Quantis - Dit is een vooraanstaand consultancy kantoor gespecialiseerd in duurzaamheid en het uitvoeren van Life Cycle Assessments (LCA).  De vergelijking is met gemiddelde roomboter geproduceerd in Nederland.
 

Van zaden tot kuipje

De plantaardige margarines van Becel veroorzaken minder broeikasgassen dan roomboter. Desondanks willen we kritisch blijven kijken naar ons productieproces. Alle stappen nemen we onder de loep: kan het misschien nog duurzamer? Het hele productieproces, van zaden tot kuipje, hebben we voor u inzichtelijk gemaakt. Benieuwd?

Bekijk het proces

100% plantaardige producten van Becel

Bekijk alle producten

Becel gelooft in de kracht van plantaardig en heeft daarom 100% plantaardige producten voor u ontwikkeld om mee te koken, voor over uw salade of om heerlijk op uw brood te smeren. Deze producten bevatten geen ingrediënten van dierlijke oorsprong.

Zijn alle Becel producten 100% plantaardig?

Becel Original is 100% plantaardig, net als Becel Biologisch, de vloeibare Becel (m.u.v. Becel Vlees & Jus), de Becel smaakvarianten (Becel met Walnoot, Becel met Kokos & Amandel en Becel met Avocado) en de Becel Olie Blends.

Niet alle Becel producten zijn 100% plantaardig. De behoefte van de consument staat bij het ontwikkelen van onze recepten altijd voorop. Zo hebben we voor consumenten die van romig houden Becel Gold. Die variant bevat melkbestanddelen die voor een volle romige smaak zorgen. Consumenten die nog niet helemaal afscheid kunnen nemen van roomboter kiezen voor plantaardige Becel met een vleugje Roomboter. En voor consumenten die op zoek zijn naar Omega 3 afkomstig uit visolie hebben wij Becel Omega 3+. Op die manier kan iedereen een stap maken naar een verantwoord plantaardig voedingspatroon, maar hoeft niemand in te leveren op zijn of haar favoriete ingrediënten. Ook Becel Light, Becel Vlees & Jus, Becel Koffiemelk en Becel Dressing zijn niet 100% plantaardig.

Worden alle Becel producten 100% plantaardig in de toekomst?

Becel zou graag zoveel mogelijk varianten 100% plantaardig maken. Zo kijken we momenteel naar mogelijkheden voor Becel Light. Het veranderen van een recept kan gevolgen hebben voor de smeuïgheid, smeerbaarheid of de smaak van een product. Daarom duurt het soms wat langer voor we een product hebben dat enerzijds volledig plantaardig is, maar dat anderzijds ook naar de smaak is van de consument. Becel maakt alleen een product 100% plantaardig als de consument er 100% tevreden mee is.

Plantaardig eten: lekker en gevarieerd

Heeft u een vraag?

Wij zijn trots op onze producten en willen graag transparant zijn over hoe deze gemaakt worden. Daarom hebben wij er alles aan gedaan om deze site zo volledig mogelijk te maken. Mocht u desondanks nog informatie missen, dan horen wij dat graag.

Stel uw vraag